Mainos

Yhdysvalloissa uusia pernaruttotapauksia

Pelättyä pernaruton aiheuttajaa on löydetty lukuisista uusista kohteista Washingtonissa. Maan terveys- ja sosiaaliviraston rakennuksesta on löydetty "oletettavasti positiivinen " näyte, kertoi ministeri Tommy Thompson tänään.

Rakennuksen postitushuoneet on suljettu. Samassa rakennuksessa on myös elintarvike- ja lääkehallinnon tiloja sekä muiden virastojen tiloja. Rakennuksen testaamista jatketaan.

Valkoisen talon tiedottajan Ari Fleischerin mukaan myös maan ulkoministeriöön on saattanut kulkeutua taudinaiheuttajaa postin mukana.

-Käsittääkseni kyseessä oleva posti on tuotu kadun toisella puolella sijaitsevasta tilasta, hän sanoi. Maan oikeusministeriön postikäsittelyrakennuksesta on löydetty pernaruttoitiöitä useasta eri paikasta.

Postirakennus ei ole kuitenkaan suorassa yhteydessä oikeusministeriöön, se sijaitsee Marylandin osavaltion puolella Landoverissa.

Korkein oikeus pakosalla

Pernaruttouhka on aiheuttanut myös sen, että Yhdysvaltain korkein oikeus kokoontuu nyt muualla kuin omassa rakennuksessaan. Korkeimman oikeuden postinkäsittelyrakennuksesta löydettiin loppuviikosta taudinaiheuttajaa ja varotoimena koko korkeimman oikeuden rakennus on kiinni.

Pernaruttoitiöitä on löydetty tiettävästi vain yhdestä paikasta eli postinkäsittelytilasta. Korkeimman oikeuden istuntoja ei ole pidetty missään muualla rakennuksen valmistumisen jälkeen 66 vuotta sitten.

Tuorein pernaruttotapaus löydettiin viikonvaihteessa, kun newjerseyläinen postivirkailija oli saanut keuhkoihin levinneen pernaruton. Häntä oli seurattu jo pitkään taudin oireiden vuoksi. Tähän mennessä on vahvistettu 14 ihmisen saaneen taudin ja kolme heistä on menehtynyt.

Postityöläiset uhkaavat syytteellä

New Yorkissa sijaitseva kaupungin suurin lajittelukeskus pidetään auki, vaikka ainakin neljästä lajittelukoneesta on löydetty taudinaiheuttajaa. Postivirkailijoiden liiton lakimies uhkaa haastaa postilaitoksen oikeuteen, jos Morganin lajittelukeskus pidetään auki.

-Olosuhteet täällä ovat epäilemättä turvattomat, sanoo paikallisen liiton johtaja William Smith.

-Jos on mahdollista sulkea kongressi ja testata se bakteerin varalta, niin myös tämä rakennus pitäisi sulkea, hän sanoi. Postivirkailijat ovat syyttäneet viranomaisia jo aiemminkin siitä, että tärkeät pernaruton uhkaamat hallintorakennukset on suljettu välittömästi, mutta postin työntekijöiden on pitänyt jatkaa taudinaiheuttajan saastuttamilla työpaikoilla.

Postilaitoksen mukaan rakennus on täysin turvallinen ja työntekijät saavat valita, haluavatko he työskennellä jossain muussa lajittelupisteessä. Lajittelukeskuksessa on töissä yli 5000 henkilöä ja sen läpi kulkee päivässä noin 20 miljoonaa lähetystä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.