Mainos

Yhdysvalloissa surtiin joukkomurhan uhreja

Yhdysvalloissa on vietetty hiljaista hetkeä Arizonan verilöylyn uhrien muistoksi. Myös presidentti Barack Obama ja hänen vaimonsa Michelle tulivat ulos Valkoisesta talosta ja seisoivat hetken päät painuksissa ulkona.

Kongressissa luettiin hiljaisen hetken jälkeen vielä rukous uhrien muistolle.

Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton kuvaili Abu Dhabissa ampujaa "ääriaineksen edustajaksi" ja painotti, että tällaisia suuntauksia vastaan tulee taistella kaikkialla.

- Ääriainekset ja heidän mielipiteensä, nämä järjettömät mielipiteet joita toisinaan kuulemme televisiosta, eivät kerro siitä millaisia me olemme tai te olette. Meidän on saatava perille viesti, joka tekee selväksi, etteivät ne edusta ajatusmaailmaamme.

Jared Lee Loughner, 22, tappoi lauantaina kuusi ihmistä ja haavoitti neljäätoista Tucsonissa Arizonassa. Loughner aloitti tulituksen yrittämällä tappaa kongressiedustaja Gabrielle Giffordsin, joka sai erittäin pahan päävamman.

Alustavien tutkimusten mukaan Loughner ehti tyhjentää 9-millisen Glock-pistoolinsa koko lippaan, 31 luotia, ja oli juuri vaihtamassa lipasta, kun hänet kaadettiin maahan.

Loughnerin pistooliin oli vaihdettu normaalia huomattavasti suurempi lipas. Vastaavat lippaat julistettiin taannoin laittomiksi Yhdysvalloissa.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.