Mainos

Yhdysvalloissa senaatti sopuun budjettikiistassa viime hetkellä

Yhdysvaltain senaatti on hyväksynyt ehdotuksen maan budjetin tasapainottamiseksi. Varapresidentti Joe Bidenin johdolla neuvoteltu sopu hyväksyttiin äänin 89-9.

Ehdotus nostaa kaikkein rikkaimpien verotusta. Vuodenvaiheessa automaattisesti edessä olleita menoleikkauksia sen sijaan lykätään parilla kuukaudella.

Sopu on hyväksyttävä vielä kongressin edustajainhuoneessa, missä presidentti Barack Obaman kanssa viikkoja kiistelleillä republikaaneilla on enemmistö. Edustajainhuone äänestänee asiasta vielä tänään.

Sopua pidettäisiin voittona Obamalle, joka on ajanut rikkaiden verojen korotuksia ja keskiluokan säästämistä lisärasituksilta. Vuosia voimassa olleet verohelpotukset päättyvät vain yli 400 000 dollaria ansaitsevilta henkilöiltä. Kotitalouksilla raja on 450 000 dollaria.

Poliitikot eivät lopulta ehtineet päättää asiasta ajoissa ennen vuodenvaihdetta, jolloin automaattiset veronkorotukset ja säästöt tulevat voimaan. Koska uudenvuodenpäivä on vapaapäivä, asia on kuitenkin mahdollista hoitaa ennen arkea ja markkinoiden avautumista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.