Mainos

Yhdysvalloissa satoi ennätysmäärä lunta

Myrsky on sekoittanut itärannikon lentoliikenteen, ja New Yorkin kuuluisa Keskuspuisto on peittynyt lähes 70 sentin paksuiseen lumipeitteeseen. Myräkkä myöhästyttää myös Finnairin New Yorkin aamulentoa.

Yhdysvaltain itärannikon lumimyrsky on haitannut liikennettä ja katkaissut sähköt jopa 200 000 ihmiseltä.

Tärkeimmät neljä lentokenttää New Yorkissa, Washingtonissa ja New Jerseyssä jouduttiin eilen sulkemaan ennätyksellisen lumentulon takia. Kaksi kentistä on tänään avattu liikenteelle. New Yorkin kotimaan liikenteen kenttä on suljettuna ainakin maanantaihin asti. Myös kansainvälisten lentojen käyttämän John F. Kennedyn kentän toimintaa rajoitettiin.

Satoja lentoja on kuitenkin jouduttu perumaan. Turkkilainen lentokone luisui laskeutuessaan John F. Kennedyn kentältä ulos, mutta kukaan ei loukkaantunut. Pitkän matkan junat ovat myöhästelleet ja vuoroja on peruttu.

New Yorkin keskuspuistossa on satanut lunta 68 senttimetriä. Vastaavaa koettiin viimeksi vuonna 1947, jolloin lunta kertyi 67 senttiä. New Yorkin pormestari Michael Bloomberg arveli eilen, että kaupungin kadut saataisiin kuitenkin aurattua maanantain aamuruuhkaa varten.Ainoastaan vuoden 1947 lumimyrsky on tuonut kerralla enemmän lunta kuin sunnuntain myrsky.

- Älkää epäilkö, tämä on hyvin vaarallinen, iso myrsky. Tämä voi päätyä ennätysten kirjoihin, sanoi New Yorkin kaupunginjohtaja Michael Bloomberg.

Lunta on satanut jopa viisi senttimetriä tunnissa. Pohjoisempana rannikolla mitattiin lumen paksuudeksi puolisen metriä.

Ainakin kahden ihmisen tiedetään kuolleen lumimyrskyissä Virginiassa ja Baltimoressa.

Finnairin kone myöhässä New Yorkin myräkän takia

Finnairin aamulento New Yorkista saapuu Helsinkiin noin 2,5 tuntia myöhässä. Matkustajien ohjauksen esimies Erkki Hyytiäinen kertoo, että lennon pitäisi saapua Helsinki-Vantaan lentokentälle kello 11.20. Alun perin koneen piti tulla kello 8.50.

Finnairilta kerrotaan, että iltapäivällä New Yorkiin lähtevän koneen pitäisi nousta Helsinki-Vantaalta aikataulun mukaan eli kello 14.20.

Erkki Hyytiäisen mukaan pääkaupunkiseudun lumisade ei ole haitannut lentoliikennettä Helsinki-Vantaalla. Lennoissa on kuitenkin pieniä viivytyksiä lumentulon vuoksi.

(MTV3-AFP-Reuters-DPA-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.