Mainos

Yhdysvalloissa raju talven alku: Lunta jopa 1,5 metriä

Yhdysvaltojen koillisosassa on kärsitty kovista lumisateista. Lämpötilat ovat käyneet laajalti pakkasella koko maassa.

Kylmää ilmaa on purkautunut voimalla Kanadan arktiselta alueelta Yhdysvaltoihin aina Meksikonlahdelle asti. Lämpötilat ovat käyneet nollassa tai pakkasella paikoin kaikissa 50 osavaltiossa Havaijilla ja Meksikonlahden rannikolla asti. Lämpötilat ovat olleet paikoin ennätyskylmiä marraskuuksi ja laajalti kylmimpiä marraskuun lämpötiloja sitten vuoden 1976. Keskilännessä lämpötila romahti jopa noin 40 astetta vuorokaudessa, kun lähes 20 asteen päivälämpötilat muuttuivat yöllä noin 20 asteen pakkaseksi.

Arktinen ilma on aiheuttanut sakeita lumikuurojonoja Suurten järvien alueella maan koillisosassa etenkin New Yorkin osavaltion länsiosassa. Lämpimien järvien yllä syntyneet lumisateet ovat voimistuneet edelleen rantaan saapuessaan. Lunta on satanut pahimmillaan jopa 1,5 metriä alle vuorokaudessa.

Esimerkiksi Buffalon seudulla Eriejärven rannalla teitä on ollut tukossa ja suljettuina lumesta ja ihmiset eivät ole päässeet liikkeelle kodeistaan. Ainakin neljän ihmisen kuolema on yhdistetty lumimyräkkään.

Lumisateiden ennustetaan jatkuvan ja hätyyttelevän paikoin jopa Yhdysvaltojen 24 tunnin lumikertymäennätystä, joka on 193 senttimetriä.

Suomen ja maailman säätietoja MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.