Mainos

Yhdysvalloissa partioliikkeessä laajaa lasten hyväksikäyttöä vuosikymmenien ajan

Yhdysvalloissa on julkistettu tuhansia sivuja asiakirjoja, jotka paljastavat partioliikkeessä vuosikymmenien ajan tapahtuneita lasten seksuaalisia hyväksikäyttötapauksia.

Oregonin korkein oikeus määräsi 14 500 sivua hyväksikäyttöön liittyviä asiakirjoja julkisiksi. Niissä hyväksikäytöstä epäillyiksi paljastuu yli 1200 partiojohtajaa ja muuta aikuista vuosien 1965 ja 1985 välisenä aikana. Uhrien asianajajan mukaan yhden hyväksikäyttäjän uhrina oli tyypillisesti 5-25 poikaa.

Asianajajien mukaan partioliikkeen johto oli tietoinen poikiin kohdistuvasta laajasta hyväksikäytöstä, mutta he salasivat sen. Esimerkkinä tästä asianajajat pitävät mormonikirkon tukemassa lippukunnassa tapahtunutta hyväksikäyttöjen sarjaa 1980-luvulla. Lippukunnan johtaja saatiin kiinni lasten hyväksikäytöstä ja hän myönsi käyttäneensä seksuaalisesti hyväkseen 17 poikaa. Miehen kuitenkin annettiin jatkaa työssään muutama kuukausi asian paljastumisen jälkeen. Mies syyllistyi sen jälkeen uudelleen seksuaalisen hyväksikäyttöön lippukunnassa.

Yhdysvaltain partioliike Boy Scouts of America on pyytänyt hyväksikäyttöjä anteeksi ja vakuuttaa työskentelevänsä hyväksikäyttöä vastaan tulevaisuudessa. Liike muun muassa tarkastaa johtajiensa taustat tästä lähtien.

Uhrien asianajajien mukaan toimet eivät kuitenkaan ole riittäviä.

Dokumentteihin voi tutustua Los Angeles Timesin -sivuilla.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.