Mainos

Yhdysvalloissa paljastuneen doping-renkaan epäillään laajenneen

Yhdysvalloissa paljastuneen doping-renkaan epäillään ulottuneen yleisurheilun lisäksi muihinkin lajeihin ja maihin. Myös Britanniassa on käynnistetty tutkimukset - 40 amerikkalaista huippuluokan yleisurheilijaa on jo kutsuttu vastaajiksi liittovaltion tuomioistuimessa.

Yhdysvaltain anti-doping -komitean johtaja sanoo lausunnossaan, että tähän asti paljastunut viittaa pahimpaan mahdolliseen kansainväliseen doping-jupakkaan. Varta vasten urheilijoiden käyttöön tarkoitetun hormonivalmisteen epäillään levinneen laajalti.

THG-hormonin jäljille päästiin ilmiannon perusteella viime kesänä Yhdysvaltain yleisurheilumestaruuskilpailuissa. Sen jälkeen testeihin on joutunut kolme ja puoli sataa amerikkalaisurheilijaa. Kiinni jääneiden nimiä julkistetaan ehkä vasta joulukuussa, mutta heitä uskotaan olevan useita. 40 amerikkalaisurheiljaa on jo kutsuttu myös tuomioistuimen kuultavaksi ensi torstaina Kaliforniassa.

Poliisin erikoisyksiköt ovat ratsanneet San Franciscossa sijaitsevan yrityksen laboratorioita. Yrityksen tiedetään myyneen laillisia ravinnevalmisteita huippu-urheilijoille, yleisurheilijoiden lisäksi muun muassa tenniksen pelaajille. Eikä pelkästään amerikkalaisille, tutkimukset on käynnistetty nyt myös Britannian urheilupiireissä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.