Mainos

Yhdysvalloissa joulumyynti kituu, nettikauppa kasvaa

Amerikkalaiset tekevät nettiostoksiaan työajalla.

Yhdysvaltalainen tutkimuslaitos Forrester Research ennustaa yhdysvaltalaisen nettikaupan kasvavan tänä vuonna 21 prosenttia viime vuodesta. Myös internetkauppaa tutkiva comScoreInc. ennustaa 20 prosentin nousua nettikaupassa.

Samaan aikaan analyytikot pelkäävät koko joulukaupan olevan heikointa viiteen vuoteen, koska kuluttajat on hermostuneita mm. asuntoluottokriisin sekä kohonneen öljyn ja ruuan hintojen takia.

- Kaikki raportit näyttävät internet-kaupan kasvua, vakuuttaa myös Standard and Poor'sin vähittäismyyntiä analysoiva Marie Driscoll.

Dollarin halpuus suhteessa euroon houkuttelee Yhdysvaltoihin ostosmatkoille nyt kuitenkin paljon eurooppalaisia.

- Totta kai tämä ruuhka on stressaavaa, mutta rakastan sitä tunnetta mennä kotiin sadan pakettin kanssa. Internetissä sitä ihanaa tunnetta ei vain ole, berliiniläinen Bea Peters kertoo New Yorkin vilinässä.

- Nettikauppa on vain niin paljon helpompaa, sieltähän saa nykyään melkein kaikkea, sanoo puolestaan newyorkilainen kahden lapsen äiti Liz Ehrlich.

Amerikkalainen kaupanliitto The National Retail Federation on huomannut, että valtaosa nettikaupoista tilataan työpaikoilta. Kaupanliitto odottaa 68,5 miljoonan amerikkalaisen ostavan joululahjat työajallaan netistä.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.