Mainos

Yhdysvalloissa joka neljännellä tytöllä on sukupuolitauti

Tuoreen tutkimuksen mukaan joka neljännellä yhdysvaltalaisella teinitytöllä on jokin sukupuolitauti.

Tutkimukseen osallistuneista 838 tytöstä 26 prosentilla oli joko papilloomavirus, klamydia, trikomoniaasi tai herpes. Koko maan mittakaavassa tämä tarkoittaisi noin 3 miljoonaa tyttöä. Asiasta kertoi yhdysvaltalainen tautien hallinnan ja ehkäisemisen tutkimuskeskus.

Televisioyhtiö CNN:n mukaan vain puolet tutkimukseen osallistuneista tytöistä sanoi harrastaneensa seksiä. Näistä tytöistä 40 prosentilla oli jokin sukupuolitauti.

Seksivalistus retuperällä?

Tutkimuksessa havaittiin kuitenkin useita tyttöjä, jotka väittivät, etteivät olleet harrastaneet seksiä, mutta joilla oli kuitenkin sukupuolitauti.

Asiantuntijoiden mukaan asia saattaa selittyä esimerkiksi sillä, että monet teini-ikäiset pitävät vain yhdyntää seksinä, vaikka taudit voivat tarttua muillakin tavoin. Hurjat luvut saattavat johtua myös esimerkiksi seksivalistuksesta, jossa korostetaan sukupuoliyhteydestä pidättäytymisen merkitystä.

Tutkimuskeskuksen sukupuolitautien ehkäisyn osaston johtaja John Douglas toteaa tutkimuksen osoittavan, että sukupuolivalistuksen saralla Yhdysvalloilla on vielä paljon tekemistä.

Koko maan kattava tutkimus tehtiin nyt ensimmäisen kerran teini-ikäisille yhdysvaltalaistytöille. Valtiollinen terveystutkimus tehtiin v. 2003-2004.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.