Mainos

Yhdysvalloissa ja Britanniassa ei lämmetä sodalle

Kaksi kolmesta amerikkalaisesta vastustaa sotaa Irakia vastaan, jollei sodalle ole ensin hankittu YK:n tukea. Myös Britanniassa suhtaudutaan kriittisesti sotahankkeisiin.

Hornet F-18 valmistautuu iskuun

Vain yksi kolmesta amerikkalaisesta kannattaa sotaa ilman YK:n tukea, kertoo tuore mielipidekysely. Mikäli sotaa käydään YK:n siunauksella ja usean maan liittoutuman voimin, useampi kuin neljä viidestä amerikkalaisesta olisi valmis kannattamaan sotaa.

Irakia piti uhkana vain noin neljännes kysellyistä, kun taas al-Qaida-terroriverkoston näki uhkaksi kysellyistä lähes puolet. Vain 15 prosenttia halusi ratkaista Pohjois-Korean ydinaseohjelmasta syntyneen kriisin sotatoimilla.

Myös suurin osa briteistä vastustaa Irakin sotaa. ITV-television teettämässä kyselyssä yli puolet briteistä ei pitänyt sotaa Irakin vastaan oikeutettuna. Vain 13 prosenttia pitää sotaa oikeutettuna ilman YK:n suostumusta.

Yli puolet vastaajista ei myöskään ollut vakuuttunut siitä, että Irakilla olisi joukkotuhoaseita. Enemmistö kuitenkin uskoo että Irakin ja al-Qaida -järjestön välillä olisi yhteyksiä. Pääministeri Tony Blair on jo kuukausien ajan yrittänyt vakuuttaa maanmiehiään ja jopa ministereitään Yhdysvaltain sotavalmistelujen tukemisesta.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.