Mainos

Yhdysvalloissa epäillään kolmatta pernaruttotapausta

Virginialaismies on otettu sairaalaan voimakkaiden flunssaoireiden vuoksi, koska hänellä on yhteyksiä floridalaiseen sanomalehtiyhtiöön, jonka työntekijöistä kahdella on tavattu pernaruttobakteeria. Epäily on kuitenkin osoittautumassa aiheettomaksi.

Virginian osavaltion terveysviranomaiset selvittävät, onko heidän hoidossaan oleva mies saanut pernaruton.

Mies on otettu sairaalaan voimakkaiden flunssaoireiden vuoksi. Häntä ryhdyttiin testaamaan, koska hänellä on yhteyksiä floridalaiseen sanomalehtiyhtiöön, jonka työntekijöistä kahdella on tavattu pernaruttobakteeria. Toinen miehistä kuoli perjantaina, toinen on sairaalassa. Toisen miehen kerrotaan olevan hyvässä kunnossa, koska varsinainen tauti ei ollut ehtinyt puhjeta.

Virginialaisen miehen testitulokset ovat olleet toistaiseksi negatiivisia, ja uusimpien tietojen mukaan pernarutton mahdollisuutta pidetään epätodennäköisenä.

Lisäksi ainakin yksi eilen testatuista floridalaisen lehtiyhtiön tekijöistä on kutsuttu lisätesteihin.

FBI tutkii

Liittovaltion poliisi FBI koettaa selvittää, mistä taudinaiheuttajat ovat peräisin eikä terrorismin mahdollisuutta ole vielä suljettu pois. Viranomaisten mukaan on erittäin epätodennäköistä, että bakteeri olisi levinnyt luonnollisista lähteistä. Pernarutto on yksi pelätyimmistä biologisen sodankäynnin välineistä.

Floridassa löydetty pernarutto on harvinainen, hengitysteiden välityksellä tarttuva muunnos, joka on erittäin tappava. Tautia voidaan kuitenkin hoitaa antibiooteilla, jos hoito aloitetaan ennen varsinaisen taudin puhkeamista.

Suomalaisalueet lähellä

Viranomaiset koettavat testata kaikki ihmiset, jotka ovat käyneet Floridassa, Boca Ratonissa sijaitsevassa toimistorakennuksessa. Samalla he painottavat sitä, että tauti ei tartu ihmisestä toiseen.

Boca Raton sijaitsee Floridan itärannikolla lähellä suosittuja loma-alueita. Esimerkiksi suomalaisten suosimat talviaikaiset asuinalueet West Palm Beach, Lantana ja Fort Lauderdale sijaitsevat Boca Ratonin lähialueilla. Syyskuun terrori-iskuihin osallistuneista miehistä monet olivat asuneet Floridan eteläosissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.