Mainos

Yhdysvalloissa ennätyskuivaa

Ankara kuivuus on pakottanut yhä useammat Yhdysvaltain itärannikon osavaltiot rajoittamaan vedenkulutusta.

Marylandin ja Pennsylvanian jälkeen myös New Jerseyn ja Delawaren osavaltiot julistivat "hätätilan" vedenkäytön osalta. Nurmikon kastelusta, uima-altaan täyttämisestä tai auton pesemisestä voidaan määrätä 500-5000 dollarin (2800-28000 markan) sakko.

Kymmenet naapurit ja ohiajavat autoilijat olivat jo eilen ilmoittaneet viranomaisille vesimääräysten rikkomisista. Maatalousministeri Dan Glickman julisti lisäksi tänään Länsi-Virginian osavaltion ja 33 piirikuntaa naapuriosavaltioista katastrofialueeksi. Maryland, Delaware, New Jersey ja Rhode Island eivät ole koskaan kokeneet nykyisenlaista kuivuutta, sanoi presidentti Bill Clinton.

Clinton, Bill, puhuu

Muitakaan Yhdysvaltain osia ei Clintonin mukaan ole kohdannut tällainen kuivuus sitten 30-luvun pölymyrskyjen. Presidentti Clinton ilmoitti, että Valkoinen talo kutsuu heti koolle eri viranomaisista koostuvan toimintaryhmän käsittelemään ongelmaa. Sääennustajat lupaavat viikonvaihteeksi vain yksittäisiä sateita eräille itärannikon osavaltiolle.

Sateita ei ole lainkaan luvassa lännessä sijaitsevaan Nevadan osavaltioon, jossa lukuisia metsä- ja pensaikkopaloja on jo useita päiviä raivonnut yhteensä lähes 1300 neliökilometrin laajuisella alueella. Nevadan paloja on sammuttamassa 800 palomiestä, ja viikonvaihteessa on tulossa apuun 1200 palomiestä muista osavaltioista.
(STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.