Mainos

Yhdysvalloilta suurlähettiläs Vietnamiin

Yhdysvaltain ensimmäinen sodanjälkeinen Vietnamin-suurlähettiläs saapui tänään asemapaikkaansa Hanoihin. Douglas "Pete" Peterson on entinen Vietnamin sodan veteraani ja oli yli kuusi vuotta sotavankina Pohjois-Vietnamissa.

Perille tultuaan Peterson sanoi, että Yhdysvaltain ja Vietnamin suhteissa alkaa nyt uusi aikakausi. Hän sanoi palaavansa Vietnamiin ilman katkeruutta ja olevansa varma siitä, etteivät amerikkalaiset ja vietnamilaiset enää pidä toisiaan vihollisina, vaan ystävinä.

Peterson osallistui Vietnamin sotaan lentäjänä, joutui vangiksi ja vietti kuusi vuotta sotavankeudessa. Peterson sanoi, että hänen tärkein tehtävänsä on saada mahdollisimman tarkka selvitys Vietnamissa kadonneiden ja edelleen kadonneiden listalla olevien 2 124 amerikkalaisen kohtalosta. Tavoitteena on myös Yhdysvaltain ja Vietnamin välinen kauppasopimus.

Vietnamin virallinen uutistoimisto sanoi, että maiden välisiin kauppaneuvotteluihin osallistuvat asiantuntijat uskovat sopimuksen valmistuvan elokuussa.

Vietnamin sota päättyi 22 vuotta sitten kommunistisen Pohjois-Vietnamin voittoon. Sota vaati 58 000 amerikkalaisen sotilaan ja 1,5 miljoonan vietnamilaisen hengen.
(STT-DPA-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.