Mainos

Yhdysvallat voitti banaanikiistan - EU saattaa valittaa

Yhdysvallat on julistanut voittaneensa pitkään jatkuneen ns. banaanikiistan Euroopan unionin kanssa.

Yhdysvaltojen mukaan Maailman kauppajärjestö WTO on asettunut kiistassa sen puolelle. WTO:n päätöksen myötä Yhdysvallat voi määrätä Euroopan unionin tuotteille 100 prosentin rangaistustullin yhteensä yli miljardin Suomen markan arvosta.

Yhdysvallat on vastustanut EU:n käytäntöä, joka suosii pääosin Britannian ja Ranskan entisistä siirtomaista tuotavia banaaneja amerikkalaisyhtiöiden Latinalaisessa Amerikassa viljelemien banaanien kustannuksella.

Brittan: EU saattaa valittaa banaanipäätöksestä

Euroopan unioni saattaa vielä valittaa maailman kauppajärjestön WTO:n päätöksestä EU:n ja Yhdysvaltain välisessä banaanikiistassa.
EU:n komission kauppakomissaari Leon Brittan sanoo, että unioni tutkii tarkoin WTO:n välitystuomioistuimen päätöksen perusteet.

WTO:n päätöksen mukaan Yhdysvallat voi määrätä 100 prosentin rangaistustullin noin 200 miljoonan dollarin arvoiselle määrälle EU:sta tulevia tuotteita.
Yhdysvallat on halunnut asettaa tullien piiriin tuntuvasti enemmän eli 520 miljoonan dollarin arvosta EU-tuotteita. Tämän summan Yhdysvallat on katsonut itse menettävänsä EU:n banaanituontirajoitusten vuoksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.