Mainos

Yhdysvallat vetämässä joukkojaan Etelä-Koreasta

Yhdysvaltain suunnitelmat vähentää joukkojaan Etelä-Koreasta herättivät tänään huolta puolustusministeri Donald Rumsfeldin vierailulla Itä-Aasiaan. Rumsfeld vakuutti Etelä-Korean hallitukselle, että mahdollisista leikkauksista huolimatta Pohjois-Korean uhkaa ei unohdeta ja Yhdysvaltain ydinaseet suojaavat jatkossakin Etelä-Koreaa.

Yhdysvaltain armeija uudistaa parhaillaan toimintaansa koko Itä-Aasiassa. Asiantuntijoiden mukaan odotettavissa on merkittäviä leikkauksia joukkojen määrässä ja lisäpanostusta teknologiaan. Rumsfeld korosti, että lopullisia suunnitelmia joukkojen vähentämisestä ei ole lyöty lukkoon.

Etelä-Korean presidentin Roh Moo Hyun lupaus lähettää joukkoja Irakiin on herättänyt protesteja Soulin kaduilla. Roh lupasi alunperin tiedottaa lähetettävien joukkojen määrästä tänään, mutta päätöstä ei kuulunut. Yhdysvallat on pyytänyt Etelä-Korealta vähintään 5000 sotilasta.

- Kunnioitamme tietenkin mitä tahansa päätöstä, jonka hallitus tekee, Rumsfeld sanoi.

Roh ja Rumsfeld vaativat yhteisessä lausunnossaan Pohjois-Koreaa pysäyttämään ydinaseohjelmansa välittömästi ja osallistumaan kuuden maan välisiin aseriisuntaneuvotteluihin. Pohjois-Korean hallitus ilmoitti olevansa valmis neuvottelemaan, jos sotilaallinen uhka sitä vastaan katoaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.