Mainos

Yhdysvallat valmis voimankäyttöön Irakia vastaan

Yhdysvallat on jälleen vakuuttanut olevansa valmis käyttämään voimaa torjuakseen Irakin taholta mahdollisesti tulevat uhat.

Ulkoministeri Madeleine Albrightin mukaan Irakin presidentti Saddam Hussein yritti haastaa riitaa Yhdysvaltain kanssa keskeyttäessään viime kuussa Irakin yhteistyön YK:n asetarkastajien kanssa, mm. kunnes komissio on "vapautettu Yhdysvaltain vaikutusvallasta".
-Hän haluaa luoda selkkauksen Yhdysvaltain ja Irakin välille. Tämä on Irakin ja YK:n välinen kysymys, Albright sanoi lehtimiehille ennen tapaamistaan Japanin ulkoministerin Masahiko Komuran kanssa.
-Mutta antakaa minun tehdä myös selväksi, että me käytämme uhattuina tarvittaessa voimaa silloin ja missä se meille sopii, Albright lisäsi.

Albright kiisti Washington Post -lehden tiedon, jonka mukaan Yhdysvallat oli pyytänyt YK:n asetarkastuskomission Unscomin johtajaa Richard Butleria lykkäämään kahta yllätystarkastusta, jotta vältyttäisiin välien kiristymiseltä Irakin kanssa. Albright myönsi keskustelleensa Butlerin kanssa, mutta kiisti sanoneensa tälle, mitä tehdä. Myös Unscom kiisti Butlerin saaneen komission työtä koskevia ohjeita "ulkopuolelta".
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.