Mainos

Yhdysvallat valmis iskemään Afganistanin ulkopuolelle

Yhdysvallat väläyttää terrorismin vastaisen taistelun mahdollisuutta Afganistanin ulkopuolella. Kamppailuun terrorismia vastaan kuuluu myös amerikkalaissäätiöiden siivoaminen epäilyttävistä varoista ja kytköksistä.

George W. Bush

Presidentti George Bushin mukaan Yhdysvaltain joukot voivat tehdä iskuja muuallekin kuin Afganistaniin. Bush ei paljastanut kohteita, mutta sanoi terrorismin vastaisten iskujen olevan tärkeitä. Presidentin mukaan terroria vastaan käytävä sota on niin epätavanomainen, ettei iskuista edes tiedetä ennen kuin Yhdysvaltain viranomaiset kertovat niistä.

Bush vakuutti uutiskanava ABC:n haastattelussa, että operaatio Afganistanissa viedään ensin loppuun ja sen jälkeen etsitään muita mahdollisia kohteita.

Terrorismilla ei tehdä kauppaa

Presidentti Bush on aloittanut tehoiskut terrorismiyhteyksistä epäiltyihin yrityksiin.

Hän on kertonut jäädyttäneensä palestiinalaisen ääriryhmän Hamasin tukemisesta epäillyn amerikkalaisen säätiön ja kahden palestiinalaisalueilla toimivan rahalaitoksen varat. Bushin mukaan Hamas käyttää amerikkalaisvaroja mm. itsemurhapommittajien värväämiseen ja toimintansa ylläpitämiseen.

Varojen jäädytys koskee Texasista toimivaa Pyhän maan avustus- ja kehityssäätiötä, Al Aqsa International Bank -pankkia sekä Beit El-Mal Holdings -yhtiötä.

Presidentti vannoo, ettei terrorismilla kauppaa käyvillä tahoilla ole liike-elämää Yhdysvalloissa tai muissa Yhdysvaltain ulottuvilla olevissa paikoissa.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.