Mainos

Yhdysvallat valmis auttamaan Zairea

Yhdysvallat ilmoitti tänään olevansa valmis antamaan humanitaarista tukea ja apua Zairen pakolaisille heti kun on sovittu, millä tavoin apu tulisi antaa. Asiasta ilmoitti maatalousministeri Dan Glickman YK:n elintarvikekokouksessa Roomassa. Ilmoituksesta ei selvinnyt, onko Yhdysvallat valmis lähettämään joukkoja Zaireen.

Amerikkalaiset viranomaiset sanoivat kuitenkin Washingtonissa, että tämä on todennäköistä ja virallinen ilmoitus asiasta on odotettavissa mahdollisesti vielä keskiviikkona.

Erään amerikkalaisen virkailijan mukaan Yhdysvallat lähettää Zaireen todennäköisesti noin 1000 miehen joukon, joka osallistuisi huolto- ja kuljetustehtäviin ja huolehtisi Goman lentokentän turvallisuudesta.

YK:ssa on viime päivinä puuhattu kansainvälistä joukkoa turvaamaan avustuskuljetukset uusien taisteluiden vuoksi saarroksiin jääneille pakolaisille.

YK:n pääsihteerin Boutros Boutros-Ghalin mukaan Kanadan johtamaan joukkoon osallistuisi noin 12 maata. Joukkojen vahvuudeksi on kaavailtu 10 000 miestä.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.