Mainos

Yhdysvallat vahvisti tehneensä toisen ilmaiskun Somaliaan

Yhdysvallat pommitti Somaliaa myös kaksi viikkoa sitten, sillä amerikkalaiset uskovat somalialaisten suojelevan Yhdysvaltoihin hyökänneitä al-Qaida-jäseniä piilopaikoissaan.

Amerikkalaisviranomaiset vahvistivat tehneensä tällä viikolla ilmaiskun Somaliaan, mutta eivät kertoneet sen yksityiskohdista.

Washington Post -lehti kertoi jo aiemmin, että Yhdysvaltain ilmavoimien pommikone tulitti al-Qaida-verkoston tukikohdiksi epäiltyjä kohteita maanantaina Etelä-Somaliassa.

Yhdysvallat pommitti Etelä-Somaliaa myös kaksi viikkoa sitten. Amerikkalaiset uskovat, että somalialaiset islamistitaistelijat suojelevat piilopaikoissaan al-Qaidan jäseniä, joita epäillään iskuista Yhdysvaltain lähetystöihin Keniassa ja Tansaniassa vuonna 1998.

Somalian pääkaupungin Mogadishun lentokenttää tulitettiin tänään kranaatinheittimin juuri, kun YK:n kehitysohjelman UNDP:n edustajat olivat saapuneet kentälle. YK-delegaatio selvisi vahingoittumattomana, mutta yksi lentokentän työntekijä kuoli välikohtauksessa.

Nigerian puolustusministeri lupasi maan lähettävän pataljoonan sotilaita Somaliaan rauhaturvatehtäviin. Nigerialaisjoukot ovat osa Somaliaan lähetettävää Afrikan unionin 8000 sotilaan rauhanturvaosastoa.

Nigerialaisjoukkojen on määrä lähteä Somaliaan kahden viikon kuluessa. Afrikan unionin rauhanturvajoukkojen on määrä korvata Somaliasta vetäytyvät etiopialaisjoukot.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.