Mainos

Yhdysvallat suunnitteli jälleenrakentamisen heikosti

Pentagonista vuodetut asiakirjat paljastavat, että Yhdysvallat suunnitteli jälleenrakennusoperaation kehnosti. Nyt Bushin hallinto aikoo pyytää kongressilta lisärahoitusta Irakiin. Pyyntö tulee odotettua aiemmin.

Yhdysvallat suhtautui ennen Irakin sotaa välinpitämättömästi maan jälleenrakentamiseen. Tämä selviää Yhdysvaltain puolustusministeriöstä vuodetuista asiakirjoista.

Amerikkalaiset eivät juuri pohtineet, kuinka sekavaksi tilanne Irakissa muuttuu sodan jälkeen. Irak-operaation suunnittelijoille ei annettu riittävästi aikaa Irakin jälleenrakennuksen suunnitteluun ja nyt alkuperäiset vähäisetkin suunnitelmat ovat pysähdyksissä, kun Irakin turvallisuustilanne on lähes romahtanut.

Yhdysvallat haluaa nyt YK:n turvallisuusneuvoston hyväksynnän kansainvälisten joukkojen saamiseksi Irakiin. Asiaa koskeva päätöslauselmaehdotus on tarkoitus tuoda neuvostolle huomenna. Yhdysvallat pitää itsestään selvänä, että Irakissa olevien ulkomaalaisten joukkojen johtaminen kuuluu Yhdysvalloille.

Bush pyytää lisärahoitusta Irakiin


Yhdysvaltain hallinto pohtii lisärahoituksen toimittamista Irak-operaatioon. Suunnitteilla on jopa 65 miljardin dollarin lisärahoitus. Asiaa lähellä olevien lähteiden mukaan lisärahat käytettäisiin sotilaallisten operaatioiden tukemiseen ja maan uudelleenrakentamiseen.

Lisärahoituspyyntöä pidetään merkittävänä suunnanmuutoksena presidentti George W. Bushin hallinnolle, jonka oli tarkoitus anoa kongressilta lisärahaa vasta loppuvuonna.

(MTV3-STT-Reuters)

(Huomenta Suomi 04.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.