Mainos

Yhdysvallat sallii pakkokaranteenin sars-kuumeen vuoksi

Yhdysvaltain terveysviranomaiset saavat vastedes pakottaa epäillyt sars-keuhkokuumeeseen sairastuneet eristykseen. Asiasta päätti presidentti George W. Bush eilen. Maassa on nyt satakunta epäiltyä sars-potilasta.

Myös monissa muissa maissa hallitukset ovat ryhtyneet poikkeustoimiin pelätyn sars-kuumeen torjumiseksi. Taudin epäillään tappaneen yli 80 ihmistä, ja yli 2000 potilaan epäillään sairastuneen 16 maassa.

Hongkongin viranomaiset etsivät yli sataa perhettä, jotka ovat paenneet sars-kuumeen koettelemalta kerrostaloalueelta. Suuri osa alueen asukkaista on eristetty. Paenneiden pelätään levittävän tautia edelleen. Hongkongissa on toiseksi eniten epäiltyjä sars-tapauksia manner-Kiinan jälkeen.

Aasian suosituimpiin kuuluva turistimaa Malesia määräsi, että kaikkien maahantulijoiden tulee esittää selvitys terveydentilastaan. Thaimaa puolestaan päätti, että kaikki Kanadasta saapuvat matkustajat on tutkittava ennen maahantuloa.

Kanadassa on kolmanneksi eniten epäiltyjä sars-tapauksia, perjantaina yhteensä 187. Seitsemän epäillään kuolleen sars-viruksen takia. Tuhannet ihmiset ovat edelleen eristettyinä.

Eilen Venäjällä tutkittiin ensimmäistä potilasta, jonka epäillään saaneen kulkutaudin Kiinassa. Lisäksi sars-epäilyjä on Ranskassa, Singaporessa, Vietnamissa, Laosissa, Australiassa ja Filippiineillä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.