Mainos

Yhdysvallat purkamassa Libyan pakotteita

Yhdysvallat on purkamassa osaa Libyan vastaisista talouspakotteista. Pakotteiden purku avaa ovet Libyan öljymarkkinoille.

Yhdysvallat aikoo purkaa lähiaikoina useita Libyan vastaisista talouspakotteistaan. Amerikkalaisviranomaisten mukaan osasta pakotteita saatetaan luopua jo tällä viikolla. Päätöksen myötä yhdysvaltalaiset yritykset voisivat aloittaa uudelleen liiketoimintansa Libyassa monella alalla. Muun muassa öljykauppa Libyan kanssa sallittaisiin. Sen sijaan esimerkiksi aseiden vienti Libyaan olisi vastaisuudessakin kiellettyä.

Lockerbie lämmitti suhteita

Yhdysvaltain ja Libyan suhteet ovat alkaneet parantua sen jälkeen, kun Libya joulukuussa ilmoitti luopuvansa yrityksistä kehittää joukkotuhoaseita. Jo viime elokuussa Libya otti vastuun Lockerbien vuoden 1988 terrori-iskusta.

YK on poistanut omat Libyan vastaiset pakotteensa jo aiemmin. Myös Ranska on ilmoittanut Libyan-suhteidensa normalisoitumisesta. Ranskan presidentti Jacques Chirac ja Libyan pääministeri Shokri Ghanem tapasivat Pariisissa eilen. Ranskan ja Libyan suhteet alkoivat lämmetä tammikuussa osapuolten päästyä sopimukseen korvauksista, jotka Libya maksaa UTA-lentoyhtiön koneeseen vuonna 1989 tehdyn terrori-iskun uhrien omaisille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.