Mainos

Yhdysvallat pelkää uusia terrori-iskuja

Yhdysvallat pelkää terroristijohtaja Osama bin Ladenin tekevän lisää terrori-iskuja amerikkalaisiin kohteisiin, sanoo Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n johtaja George Tenet.

CIA on varautunut tavanomaisin räjähtein tehtäviin pommi-iskuihin, muttei sulje pois laskuista myöskään sieppauksia tai salamurhia. -Ei ole pienintäkään epäilystä siitä, etteikö Osama bin Laden ja hänen maailmanlaajuinen verkostonsa suunnittelisi uusia iskuja meitä vastaan, senaatin puolustusvaliokunnalle puhunut Tenet sanoi lehdistölle antamassaan lausunnossa. Hänen mukaansa CIA on pannut merkille "samanlaista liikehdintää" kuin se, joka edelsi Afrikan lähetystöiskuja, ja että "iskut voivat tapahtua minä hetkenä hyvänsä".

Yhdysvallat syyttää maanpaossa elävää saudi-miljonääriä viime vuonna Keniassa ja Tansaniassa sijaitseviin amerikkalaislähetystöihin tehdyistä pommi-iskuista. Iskuissa sai surmansa yli 200 ihmistä. Yhdysvaltain hallitus on luvannut 5 miljoonan dollarin palkkion tiedoista, jotka johtavat bin Ladenin pidättämiseen.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.