Mainos

Yhdysvallat patistaa Venäjää talousremonttiin

Yhdysvallat vaatii Venäjältä pikaisia toimia taloutensa tervehdyttämiseksi. Samalla se muistutti, että koko muulla maailmalla on osuutensa Venäjän luhistumisen estämisessä.

Yhdysvallat pitää tärkeänä, että Venäjän hallitus toimisi ripeästi taloudellisen uskottavuuden palauttamiseksi. Myös G7-teollisuusmaiden edustajat kokoontuivat eilen puhelinkokoukseen Venäjän ja Aasian talouskriisien takia. Valkoisen talon edustajan mukaan kokouksessa mietittiin mahdollista ruplan devalvaatiota sekä muita keinoja Venäjän laajenevan talouskriisin pysäyttämiseksi. G7-maihin kuuluvat Yhdysvaltojen lisäksi Britannia, Ranska, Saksa, Italia, Kanada ja Japani.

Venäjän pörssikurssit laskivat aiemmin päivällä jyrkästi, vaikka maan keskuspankki yritti tehdä parhaansa ruplan suojelemiseksi. Aamupäivällä kurssit laskivat jopa 15 prosenttia, ja kaupankäynti keskeytettiin Moskovan pörssissä yli puoleksi tunniksi. Tilannetta pahensi se, että kansainvälinen sijoittaja George Soros pohti ruplan devalvoinnin etuja Financial Times -lehdessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.