Mainos

Yhdysvallat patistaa Pohjois-Koreaa ydinohjelman alasajoon

Kuuden maan solmiman sopimuksen mukaan Pohjois-Korean pitäisi sulkea Yongbyonin ydinreaktori ensi lauantaihin mennessä, mutta asiantuntijoiden mukaan näin tuskin tapahtuu.

Yhdysvallat patistaa Pohjois-Koreaa ydinohjelmansa alasajoon, sillä macaolaiseen pankkiin jäädytetyt Pohjois-Korean varat on nyt vapautettu sen käyttöön. Pohjois-Korea oli asettanut varojensa vapautuksen ehdoksi Yongbyonin ydinreaktorin sulkemiselle.

Yhdysvaltain pääneuvottelijan Christopher Hillin mukaan Banco Delta Asia -pankkiin jäädytetyt 25 miljoonaa dollaria eli noin 19 miljoonaa euroa ovat Pohjois-Korean käytettävissä, joten nyt maan on edettävä ydinreaktorin alasajossa.

Viime helmikuussa solmitun kuuden maan sopimuksen Pohjois-Korean pitäisi sulkea Yongbyonin ydinreaktori ensi lauantaihin mennessä, mutta asiantuntijoiden mukaan näin tuskin tapahtuu. Ydinreaktorin turvallinen alasajo vie useita päiviä. Asiantuntijat eivät kuitenkaan pidä alasajon pientä viivästymistä merkittävänä haittana Pohjois-Korean neuvotteluprosessille.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.