Mainos

Yhdysvallat odottaa uutta iskua

Yhdysvalloissa on annettu uusi julkinen varoitus terroristi-iskusta. Iskun uskotaan tulevan viikon sisällä. Edellinen vastaava varoitus annettiin reilu pari viikkoa sitten.

Yhdysvaltain oikeusministeri John Ashcroft varoittaa, että Amerikkaa uhkaa uusi terroristi-isku viikon sisällä. Ashcroft antoi varoituksensa lehdistötilaisuudessa yhdessä liittovaltion poliisin FBI:n johtajan Robert Muellerin kanssa.

Edellinen varoitus pari viikkoa sitten

Sen enempää oikeusministeri kuin poliisijohtajakaan eivät osanneet sanoa, minkälainen isku on odotettavissa ja mihin se kohdistuisi. Viranomaisilla on ministerin mukaan kuitenkin "uskottavaa" tietoa, jonka mukaan isku tapahtuisi viikon sisällä. Lehdistötilaisuuden jälkeen hallituksen virkamies arvioi uutistoimisto Reutersille, että odotettavissa oleva isku liittynee al-Qaida -verkostoon, jota johtaa syyskuun 11. päivän iskuista epäilty Osama bin Laden. Virkamies ei halunnut nimeään julkisuuteen.

Edellisestä julkisesta varoituksesta on aikaa vain pari viikkoa. Silloin liittovaltion poliisi FBI pyysi kansalaisia olemaan erityisen valppaina. Tämänpäiväisessä suorana televisioidussa lehdistötilaisuudessa FBI-johtaja Mueller arvioi, että julkinen varoitus luultavasti johti jo valmiiksi suunnitellun iskun peruuntumiseen.

Matkustajakoneeseen uhkaus

New Yorkista Dallasiin matkalla ollut American Airlinesin matkustajakone ohjattiin aikaisin aamulla Suomen aikaa Washingtoniin jonkinlaisen uhkauksen takia. Lentoa kohtaan kohtaan oli esitetty uhkaava viesti, mutta Washintonin lentokentän edustaja ei täsmentänyt tarkemmin, millaisesta uhasta oli kyse. Kaikki 141 matkustajaa ja 8 miehistön jäsentä evakuoitiin koneen laskeuduttua. FBi tutkii konetta.

(MTV3)

Tohtori Pekka Visuri Ulkopoliittisesta instituutista pitää Yhdysvaltain valmiustilan nostamista perusteltuna.

(Huomenta Suomi 30.10.2001)

(Huomenta Suomi 30.10.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.