Mainos

Yhdysvallat nosti hälytysvalmiutta

Yhdysvallat on nostanut hälytysvalmiutta. Oikeusministerin mukaan iskut kohdistettaisiin todennäköisesti Yhdysvaltojen kohteisiin maan rajojen ulkopuolella, mahdollisesti Lähi-idässä.

Yhdysvallat on nostanut virallista hälytysvalmiutta terrori-iskujen varalta.

Oikeusministeri John Ashcroft sanoi hetki sitten lehdistötilaisuudessa, että Yhdysvallat on saanut tietoa al-Qaida terroristijärjestön iskusuunnitelmista.

Ministerin mukaan iskut kohdistettaisiin todennäköisesti Yhdysvaltojen kohteisiin maan rajojen ulkopuolella, mahdollisesti Lähi-idässä. Presidentti George Bush rauhoitteli kuitenkin, ettei mitään erityistä uhkaa ole olemassa.

Maan varapresidentti Dick Cheney on viety salaiseen turvapaikkaan ja hän on peruuttanut ainoan julkisen esiintymisensä tältä päivältä. Cheney oli myös viime yönä salaisessa turvapaikassa.

Vuosipäivän takia sekä Washingtonin että New Yorkin suojaksi on sijoitettu ilmatorjunta-ohjuksia ja kaupunkien yläpuolella partioi huomenna useita hävittäjiä. Yhdysvallat on myös varoittanut ulkomailla olevia amerikkalaisia mahdollisista terrori-iskuista. Lisäksi Yhdysvallat on sulkenut Jakartan lähetystönsä Indonesiassa.

(MTV3-AFP)

(Kymmenen uutiset 10.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.