Mainos

Yhdysvallat nostaa valmiuttaan terroriuhan varalta

Yhdysvallat nostaa valmiuttaan terroriuhan varalta. Hälytysvalmius nostettiin toiseksi korkeimmalle tasolle, koska terroristiverkosto al-Qaida saattaa suunnitella iskua joulun ja uudenvuoden pyhien aikana.

Yhdysvallat nosti illalla hälytysvalmiuttaan mahdollisen terroriuhan varalta. Sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri Tom Ridge sanoi, että terrori-iskun mahdollisuus on tiedustelutietojen valossa noussut merkittävästi.

-Saamamme tiedot viittaavat siihen, että ääriainekset ulkomailla ennakoivat lähiaikoina iskuja, jotka heidän arvionsa mukaan olisivat yhtä laajoja tai jopa laajempia kuin New Yorkissa ja Pentagonissa sekä Pennsylvaniassa noin kaksi vuotta sitten tehdyt iskut, Ridge sanoi.

Ridge varoitti, että terroristit voivat käyttää uudestaan lentokoneita hyökkäyksissään kuten 11. syyskuuta 2001.

Valmiusastetta nostettiin pykälällä "korotetusta" "korkeaan". Vuoden 2001 terrori-iskujen jälkeen maassa on noudatettu viisiasteista valmiusjärjestelmää, jossa "korotettu" hälytysvalmius on kolmantena ja "korkea" toisena. Äärimmäinen hälytysvalmius on luokkaa "vakava". Tiedustelulähteiden mukaan terroristiverkosto al-Qaida suunnittelee iskua amerikkalaiskohteita vastaan joulun ja uudenvuoden pyhien aikana.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.