Mainos

Yhdysvallat nostaa tiedustelupalveluiden määrärahoja ennätyssuuriksi

Yhdysvallat aikoo korottaa tiedustelupalveluidensa määrärahoja ennätyslukemiin. Edustajainhuoneen mukaan tiedustelua pitää tehostaa, jotta viime syyskuun kaltaisilta terroristi-iskuilta vältyttäisiin.

Yhdysvaltain kongressin edustajainhuone hyväksyi tänään esityksen nostaa Yhdysvaltain tiedustelupalveluiden määrärahoja kaikkien aikojen suurimmiksi sitten kylmän sodan.

Edustajainhuoneen mukaan viime syyskuun terrori-iskut osoittivat, että tiedustelua pitää tehostaa.

Kaavaillut korotukset koskevat kolmeatoista tiedustelupalvelua, joiden joukossa CIA ja Kansallinen turvallisuusvirasto NSA. Dollarimäärää ei kerrottu, mutta uutistoimisto Reutersin lähteiden mukaan kyse on huomattavasta summasta.

Kongressi päätti eilen rahoittaa terrorismin vastaista sotaa 28,9 miljardilla dollarilla. Senaatti hyväksyi presidentti George W. Bushin vaatimat lisämenot äänin 92-7 sen jälkeen, kun ne oli hyväksytty edustajainhuoneessa äänin 397-32. Puolet rahasta menee puolustusministeriölle, vajaat neljä miljardia lentokenttien turvallisuuden kohentamiseen ja 5,5 miljardia dollaria New Yorkissa tehtäviin terrori-iskujen jälkeisiin korjaustöihin.

Länsirannalle humanitääristä apua, palestiinalaishallinto jää tuetta

Suunnitelman mukaan Israel saa 200 miljoonaa dollaria yrityksiinsä estää palestiinalaisten itsemurhaiskuja ja Länsirannan ja Gazan kaistan asukkaat 50 miljoonaa dollaria humanitaarista apua, mutta palestiinalaishallintoa ei tueta lainkaan. Afganistanin ja osin myös Pakistanin jälleenrakennusta on määrä rahoittaa 300 miljoonalla dollarilla.

Presidentin allekirjoitettavaksi menevä lakiehdotus estää Yhdysvaltoja tekemästä yhteistyötä kansainvälisen rikostuomioistuimen (ICC) kanssa ja rajoittaa osallistumista rauhaturvaamiseen, ellei amerikkalaissotilaille anneta syytesuojaa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.