Mainos

Yhdysvallat neuvottelee Mubarakin pikaerosta

Yhdysvallat käy parhaillaan egyptiläisten viranomaisten kanssa neuvotteluja presidentti Hosni Mubarakin pikaisesta erosta, kertovat amerikkalaislähteet. New York Times -lehden tietojen mukaan valtaan astuisi varapresidentti Omar Suleimanin johtama väliaikaishallitus.

Tieto neuvotteluista tuli samaan aikaan kun oppositio valmistautui uuteen suurmielenosoitukseen Kairossa. Mubarakin eroa vaativat mielenosoittajat ovat nimenneet päivän lähdön päiväksi.

Protestien järjestäjät ovat kehottaneet ihmisiä marssimaan kohti Tahririn aukiota, parlamenttirakennusta tai valtion television rakennusta. Paikat sijaitsevat ydinkeskustassa melko lähellä toisiaan.

Mielenosoittajien ydinjoukko on jatkanut yöllä leiriytymistä aukiolle.

Reutersin haastattelema Yhdysvaltain hallinnon edustaja vahvisti neuvottelut Egyptin vallansiirrosta mutta sanoi, että Mubarakin välitön lähtö on vain yksi keskusteltavista vaihtoehdoista.

Mubarak sanoi itse eilen illalla ABC-television haastattelussa, että henkilökohtaisesti hän haluaisi erota saman tien. Presidentti sanoi kuitenkin pelkäävänsä, että ero johtaisi kaaokseen. Hän sanoi haluavansa ajatella maansa parasta.

Yhdysvaltain asevoimien komentaja Mike Mullen kertoi puolestaan televisiohaastattelussa Egyptin armeijan johdon vakuuttaneen hänelle, etteivät sotilaat ammu mielenosoittajia.

Lue myös:

(MTV3 - Reuters - AFP - STT)

Katso Petteri Savolaisen juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.