Yhdysvallat lupaa jatkaa Jugoslavian apua

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell (kuvassa) lupasi tänään, että Yhdysvallat antaa Jugoslavialle kymmenien miljoonien dollarien apupaketin viikonloppuna tapahtuneen entisen presidentin Slobodan Milosevicin pidätyksen jälkeen.

Yhdysvallat edellyttää kuitenkin, että Jugoslavian on tehtävä yhteistyötä Haagin sotarikostuomioistuimen kanssa. Muutoin Yhdysvallat ei aio olla mukana järjestämässä konferenssia, jolla kootaan talousapua Jugoslavialle

Pidätettynä oleva Jugoslavian entinen presidentti Slobodan Milosevic on myöntänyt, että Belgrad rahoitti salaa Bosnian ja Kroatin serbijoukkoja.

Yhdysvallat on luvannut jatkaa mittavaa apupakettiaan Jugoslavialle, mutta samalla painostus Milosevicin saamiseksi Haagin sotarikostuomioistuimeen käy yhä kovemmaksi.

Pidätettynä oleva Jugoslavian entinen presidentti Slobodan Milosevic on myöntänyt, että Belgrad rahoitti salaa Bosnian ja Kroatin serbijoukkoja.

Slobodan Milosevic

Milosevicin asunnosta on löytynyt myös vallankaappaussuunnitelma ja pihapiirissä oli valmiina kaksi panssaroitua joukkojenkuljetusajoneuvoa.

Korruption ja vallan väärinkäyttösyytteiden lisäksi Milosevic saa syytteen pidätyksen vastustamisesta.
Hän ilmeisesti yllytti henkivartijoitaan ampumaan poliiseja. Välikohtauksessa loukkaantui neljä poliisia, joista kaksi vakavasti. Vankeusrangaistus saattaa näin pidentyä jopa viidellätoista vuodella.

Milosevic on Belgradin keskusvankilassa kuuden neliön huoneessaan ilman ylellisyyksiä.
(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat