Mainos

Yhdysvallat lisää joukkojaan Persianlahdella

Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld on määrännyt lähetettäväksi Persianlahdelle lisää joukkoja, sota-aluksia ja ilmavoimia. Rumsfeld määräyksen mukaisesti Persianlahdelle lähtee ensi vuoden alkupäivinä tuhansia sotilaita sekä kymmenittäin hävittäjiä.

Irakin presidentin Saddam Husseinin pojan Udayn johtama Babel-sanomalehti vaati tämän päivän numerossaan arabimailta toimia Yhdysvaltain miehitysaikeiden estämiseksi.

Asetarkastukset jatkuivat


YK:n asetarkastajat vierailivat tänään seitsemässä kohteessa eri puolilla Irakia. Heillä on nyt käytössään Yhdysvaltain tiedustelupalvelun tietoja siitä, missä mahdollisia joukkotuhoaseita voisi olla.

Tänään tarkastettiin mm. terveysministeriön laboratorio sekä useita erilaisia tehtaita.

Tarkastukset ovat jatkuneet jo yli kuukauden. Asetarkastajien johtajan Hans Blixin on määrä raportoida tarkastusten kulusta tammikuun 27. päivänä.

Irakin mukaan maassa ei ole joukkotuhoaseita. Tarkastajista sata edustaa YK:ta ja kymmenen Kansainvälistä atomienergiajärjestöä IAEA:ta.

Yhdysvaltain johto odottaa tuloksia asetarkastuksilta

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell, jota on pidetty maan tärkeimmistä poliittisista päättäjistä rauhantahtoisimpana, sanoi televisiohaastattelussa Yhdysvaltain käyvän kärsimättömäksi YK:n asetarkastusten jatkuessa ilman näkyviä läpimurtoja. -Minusta näin ei voi jatkua loputtomiin, Powell sanoi NBC-televisioyhtiölle.

Hän kuitenkin lisäsi, että presidentti George W. Bush toivoo rauhanomaista ratkaisua vaikka valmistautuukin mahdolliseen sotaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.