Mainos

Yhdysvallat lievensi Pohjois-Korean pakotteita

Yhdysvallat on vähentänyt Pohjois-Koreaa vastaan kohdistettuja taloudellisia pakotteitaan. Pakotteet ovat olleet voimassa lähes 50 vuotta. Useimpien tuotteiden kauppa on nyt sallittu maiden välillä, samoin kuin suorat yksityiset ja kaupalliset rahansiirrot, investoinnit, rahtilaivaliikenne sekä kaupalliset lennot. Amerikkalaisten on nyt myös mahdollista matkustaa Pohjois-Koreaan ja viedä maahan dollareita. Sotatarvikkeiden ja teknologian vienti Pohjois-Koreasta ei ole edelleenkään sallittua.

Yhdysvallat haluaa pakotteiden helpottamisella osoittaa pohjoiskorealaisille, ettei taloudellisten rajoitusten tarkoituksena ole eristää Pohjois-Koreaa. Samalla halutaan korostaa sitä, että rajoitusten taustalla ovat taloudelliset tekijät, eikä Yhdysvaltain politiikka.

Presidentti Bill Clinton ilmoitti Pohjois-Korean taloudellisten pakotteiden helpottamisesta viime syyskuussa. Tarkoituksena on parantaa valtioiden välisiä suhteita sekä rohkaista Pohjois-Koreaa luopumaan pitkän matkan ohjusten testauksesta.
(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.