Mainos

Yhdysvallat lähettää lisää sotilaita Irakiin

Yhdysvallat lähettää lisäjoukkoja Irakiin, koska maa ei ole onnistunut saamaan muilta valtioilta sotilaallista tukea Irakin rauhanturvaamisessa.

Yhdysvallat kaavailee Irakissa olevien joukkojen lisäämistä, ilmoitti maan puolustusministeriö eilen illalla. Kahdelle kansalliskaartin prikaatille eli noin 10 000 miehelle on annettu käsky valmistautua lähtöön Irakiin. Lisäksi saatetaan Irakiin määrätä vielä 5 000 muuta kansalliskaartilaista.

Pohjois-Carolinassa toimiva kansalliskaartin 30. prikaati ja Arkansas'ssa toimiva kansalliskaartin 39. prikaati on määrätty aktiivipalvelukseen lokakuun alkupuolella. Prikaatit saavat kolmen kuukauden lisäkoulutuksen, ja Irakiin ne lähetetään ensi vuoden alussa vuoden kestävälle komennukselle.

Kansalliskaartin 81. prikaati Washingtonista on puolestaan saanut ilmoituksen, että se todennäköisesti saa myöhemmin komennuksen Irakiin.

Irakissa on tällä hetkellä noin 120 000 amerikkalaista ja 10 000 brittiläistä sotilasta. Sotilaita on muistakin maista, mutta määrät ovat pieniä. Yhdysvallat on yrittänyt taivutella lukuisia maita joukkojen lähettämiseen, mutta innostus on toistaiseksi ollut laihanlaista.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.