Mainos

Yhdysvallat lähenee Taleban-joukkoja Afganistanissa

Yhdysvaltain joukot etenevät Itä-Afganistanissa. Armeijan lähteiden mukaan jopa puolet alueen luolissa piileskelevistä talebaneista on kuollut taisteluissa.

Yhdysvaltain johtaman liittoutuman joukot ovat tappaneet puolet vastarintaa Gardezin alueella Itä-Afganistanissa tekevistä talebanien ja al-Qaidan joukoista. Talebaniuhreista kertoi everstiluutnantti Walter Piatt uutistoimisto Reutersille tänään.

-Alun perin uskoimme, että kuolleita olisi vain muutama sata, mutta nyt uskomme puolen vihollisjoukoista saaneen surmansa, Piatt sanoi.

Piatt sanoi myös, että on epäselvää ovatko talebanit ja al-Qaidan joukot kyenneet hankkimaan vahvistuksia sen jälkeen, kun taistelut alkoivat.

Yhdysvaltain johtamat joukot ovat lauantaista lähtien käyneet Itä-Afganistanissa sodan tähän asti kiivaimpia maataisteluja. Taisteluissa on mukana arviolta 900 amerikkalaissotilasta ja 1000 afgaaniliittolaista. Mukana on myös joukkoja useista Euroopan maista. Uutistoimisto AIP:n mukaan liittoutuma jatkoi raskaita pommituksia myös aamulla.

-Armavuoriston raskaat pommitukset jatkuvat yöllisten maahyökkäysten jälkeen, kertoi paikallinen komentaja Wazir Khan Zadran AIP:lle.

Maataisteluja ei komentajan mukaan ole kuitenkaan vielä käynnistetty läntistä ja itäistä rintamaa kohti. Al-Qaidan joukkojen muodostama uhka estää afgaanikomentajan mukaan maahyökkäysten käynnistämisen päiväsaikaan. Pommitukset tulevat hänen mukaansa kuitenkin jatkumaan. Alueelle toimitettiin tänäaamuna vahvistuksia. Uutistoimisto Reutersin mukaan amerikkalaiset varautuvat pitkäaikaisiin taisteluihin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.