Mainos

Yhdysvallat kuljetti al-Qaeda-epäillyn Pakistanista

Yhdysvallat on ottanut al-Qaeda-epäillyn Ramzi Binalshibhin haltuunsa ja kuljettanut hänet ja joukon muista terrorismista epäiltyjä salaiseen paikkaan Pakistanin ulkopuolelle.

Yhdysvaltain viranomaiset ilmoittivat asiasta tänään Pakistanin luvattua aiemmin päivällä luovuttaa keskeiset al-Qaeda-epäillyt Yhdysvaltoihin, jos Yhdysvallat esittää luovutuspyynnön.

Pakistanin sisäministeriön mukaan Pakistanilla ei ollut mitään syytä kieltäytyä. Binalshibhin uskotaan olleen avainasemassa suunnittelemassa 11. syyskuuta 2001 tehtyjä terrori-iskuja. Amerikkalaiset virkamiehet kieltäytyivät paljastamasta hänen olinpaikkaansa, mutta sanoivat, ettei hän ole Yhdysvalloissa eikä Yhdysvaltain asevoimien huostassa.

-Hän on hallussamme. Me puhumme hänelle, sanoi muuan nimettömänä pysytellyt virkamies.

Pakistanin poliisi pidätti viime keskiviikkona ammuskelun jälkeen 12 henkilöä, mm. Binalshibhin epäiltyinä osallisuudesta al-Qaeda-ääriverkoston toimintaan. Operaatio toteutettiin Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n avustuksella.

Binalshibh on tärkeimpiä vuoden aikana pidätettyjä al-Qaeda-epäiltyjä, vaikka hän ei ole järjestössä yhtä korkeassa asemassa kuin Pakistanissa maaliskuussa pidätetty Abu Zubaydah. Myös Zubaydah kuljetettiin salaa Pakistanista ja häntä kuulustellaan nyt salaisessa paikassa Yhdysvaltain ulkopuolella.

Saksa oli esittänyt Binalshibhistä kansainvälisen pidätysmääräyksen, mutta ilmoitti eilen luopuvansa vaatimuksestaan Yhdysvaltain hyväksi.

(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.