Mainos

Yhdysvallat kovistelee Kuubaa, Syyriaa ja Libyaa

USA syyttää Kuubaa biologisten joukkotuhoaseiden toimittamisesta "roistovaltioille" ja Syyriaa sekä Libyaa biologisten joukkotuhoaseiden hankkimisesta.

Yhdysvallat on eilisiltana syyttänyt Kuubaa, Syyriaa ja Libyaa joukkotuhoaseiden, erityisesti kemiallisten ja biologisten, hankkimisesta.

Yhdysvaltain asevalvonta-asioista vastaava alivaltiosihteeri John Bolton sanoi, että presidentti George W. Bushin nimeämien "pahan akselin" valtioiden eli Irakin, Iranin ja Pohjois-Korean lisäksi on muitakin joukkotuhoaseita omistamaan pyrkiviä "roistovaltioita".

Syyria ja Libya yrittävät Boltonin mukaan hankkia kemiallisia ja biologisia aseita kansainvälisten sopimusten vastaisesti. Libyan Bolton sanoi pyrkivän hankkimaan myös ydinaseita. Kuubaa Bolton kehotti lopettamaan biologisten aseiden toimittamisen valtioille, joita Yhdysvallat pitää terrorismin tukijoina.

Yhdysvallat uskoo, että Kuuba tekee biologisen sodankäynnin tutkimustyötä. Kuuba on Boltonin mukaan toimittanut "muille roistovaltioille" biotekniikkaa, jota voidaan käyttää sekä rauhanomaisiin tarkoituksiin että sodankäyntiin. Hän kehotti Kuubaa noudattamaan biologiset aseet kieltävän sopimuksen velvoitteita.

Bolton ei halunnut tiedustelulähteiden suojelemiseksi mainita maita, joille Kuuba Boltonin mukaan toimittaa biotekniikkaa. Bolton puhui Heritage-säätiön tilaisuudessa Washingtonissa

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.