Mainos

Yhdysvallat kotiuttaa diplomaattejaan

Yhdysvallat kehottaa kansalaisiaan poistumaan välittömästi Kuwaitista. Diplomaattejaan maa on kutsunut kotiin Kuwaitin lisäksi Israelista ja Syyriasta.

Yhdysvallat kutsuu osan diplomaateistaan kotiin Lähi-idästä. Yhdysvallat on määrännyt diplomaattejaan poistumaan Israelista, Kuwaitista ja Syyriasta.

Määräyksen uskotaan ennakoivan sotatoimien käynnistämistä Irakissa.

Kansalaisilleen Yhdysvallat on antanut välittömän poistumiskehotuksen Kuwaitista turvallisuussyistä.

Myös Britannian hallitus on kehottanut kaikkia Kuwaitissa olevia kansalaisiaan poistumaan maasta mahdollisimman pian. Brittidiplomaatit jäävät kuitenkin yhä Kuwaitiin.

Britannian ulkoministeriön lausunnon mukaan Irak saattaisi iskeä Kuwaitiin kemiallisin tai biologisin asein. Ministeriö kehotti myös välttämään matkustamista Israeliin, ja varoitti britteihin tai brittiorganisaatioihin kohdistuvien terrori-iskujen vaaran myös olevan suuri.

Venäjä ja Ruotsi kehotuslinjalla

Venäjäkin on suositellut Irakissa oleville kansalaisilleen maasta poistumista. Ruotsi puolestaan on kehottanut Kuwaitissa ja Irakissa oleilevia ruotsalaisia lähtemään. Asiasta kertoivat Ruotsin ja Venäjän ulkoministeriöt.

- Ottaen huomioon maan huonontuvan tilanteen, ulkoministeriö suosittelee kansalaisilleen, että nämä lähtevät Irakista ja välttävät matkustamista kyseiseen maahan, Venäjän ulkoministeriön edustaja Aleksandr Jakovenko sanoi.

Ruotsi suosittelee, että ruotsalaiset välttäisivät matkustamista myös mm. Israeliin ja palestiinalaisalueille. Britannia ja Yhdysvallat kehottivat aiemmin maanantaina kansalaisiaan poistumaan Kuwaitista.

Suomen ulkoministeriö kehotti suomalaisia poistumaan Irakista ja välttämään sinne matkustamista jo maaliskuun 6. päivänä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.