Mainos

Yhdysvallat kiistää jarruttavansa ilmastosopua

Yhdysvallat kiisti Durbanin ilmastokokouksessa jarruttavansa kansainvälisen ilmastosopimuksen syntymistä. Useat neuvottelijat ovat moittineet Yhdysvaltoja siitä, että se haluaa lykätä sitovan sopimuksen solmimista vuoteen 2020 asti. EU on ehdottanut, että sopimus solmittaisiin vuonna 2015 ja se tulisi voimaan ratifioinnin jälkeen viimeistään vuonna 2020.

- Yhdysvallat ei halua lykätä sopimusta. EU haluaa, että sovimme täällä aikataulun ja tiekartan uudelle sopimukselle. Me tuemme tässä EU:ta, sanoin Yhdysvaltain ilmastolähettiläs Todd Stern Durbanissa.

Yhdysvaltain tuki EU:n tavoitteille herätti pienten saarivaltioiden edustajissa epäilyksiä.

- Toivottavasti tuki näkyy myös neuvotteluhuoneissa ja kokousteksteissä, letkautti Grenadan ulkoministeri Karl Hood.

Myös Malediivien edustajalla oli epäilyksiä Yhdysvaltoja kohtaan.

- Yhdysvallat ei uskalla sitoutua mihinkään presidentinvaalien alla. Hallitusta ei kuitenkaan voi yksin syyttää. Jos kansalaiset eivät halua tehdä mitään, hallitus ei voi yksin sitoutua, pohdiskeli Malediivien ympäristöministeri Mohamed Aslam.

Ranskan ekologiaministeri vetosi muihin neuvottelijoihin.

- Tarvitsemme sitovan sopimuksen. Ei ole olemassa suunnitelmaa B maapallon pelastamiseksi. Aika on loppumassa ja viimeiset neuvottelutunnit täällä Durbanissa ovat elintärkeitä, muotoili ministeri Nathalie Kosciusko-Morizet.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.