Mainos

Yhdysvallat jätti jäähyväiset "senaatin leijonalle"

Senaattori Edward Ted Kennedyn elämäntyötä on kunnioitettu tänään kaikkialla Yhdysvalloissa. Bostonissa pidetyssä hautajaismessussa oli koolla mittava joukko Yhdysvaltain politiikan eliittiä.

Perheen ja suvun lisäksi paikalla olivat presidentti Barack Obama, ex-presidentit Jimmy Carter, Bill Clinton ja George W. Bush, yli 80 senaattoria, varapresidenttejä ja korkeimman oikeuden tuomareita.

Muistopuheen kirkossa pitänyt Obama sanoi Kennedyn kärsineen elämässään monia murhenäytelmiä, mutta ne eivät lannistaneet häntä.

-Hän oli onnellinen taistelija, kuvasi presidentti ystäväänsä lämminhenkisessä puheessa.

-Hänestä tuli aikamme merkittävin lainlaatija.

Obamalla ja Ted Kennedyllä oli läheinen suhde. Kennedyn dynastian viimeinen jäsen olikin ratkaisevassa asemassa Obaman presidenttihaaveiden toteutumisessa.

Demokraatteja edustavalla Kennedyllä oli paljon ystäviä myös republikaanien leirissä.

-Hänellä oli selkeitä tavoitteita, eikä hän antanut koskaan periksi, muisteli Obamalle vaaleissa hävinnyt republikaanisenaattori John McCain.

Veljien viereen

Kennedy lennätettiin sateisesta Bostonista Washingtoniin. Hänet oli määrä laskea haudan lepoon myöhemmin illalla Arlingtonin sankarihautausmaalle.

Ted Kennedyn viimeinen lepopaikka on hyvin lähellä kahden salamurhatun veljen, John ja Robert Kennedyn hautoja. Ted Kennedy kävi usein veljiensä haudoilla. Hänen nähtiin viipyvän siellä pitkään ja keskustelevan haudoilla vierailevien turistien kanssa.

Ruumissaaton oli määrä kulkea Washingtonin keskustan läpi Capitol-kukkulan eli senaattorin pitkäaikaisen työpaikan kautta. Katujen varsille odotettiin tuhansia ihmisiä jättämään jäähyväisensä kunnioitetulle senaattorille.

Kennedy, 77, menehtyi tiistaina aivosyöpään. Kasvain havaittiin reilu vuosi sitten ja jo silloin tiedettiin, että senaattorin ennuste on huono. Kennedy oli yksi maan pitkäaikaisimmista senaattoreita: hän oli virassa 47 vuotta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.