Mainos

Yhdysvallat jatkaa sotatoimien valmistelua Irakia vastaan

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on päättänyt tehdä lopun Irakin presidentin Saddam Husseinin niskoittelusta asetarkastuskiistassa, kertoivat Clintonin johtavat avustajat tänään. Yhdysvaltain kerrottiin jatkavan mahdollisten sotilastoiminnan valmisteluja.

Clinton ja hänen tärkeimmät turvallisuusneuvonantajansa suhtautuvat yhä kärsimättömämmin Saddamin kissa-ja-hiiri-leikkiin.
-Tämä loppuu pian, sanoi muuan Valoisen talon virkamies tahtojen taistelusta.

Saddam laukaisi uusimman kriisin katkaisemalla 31. lokakuuta yhteistyön YK:n asetarkastajien kanssa. Tarkastajat yrittävät varmistua siitä, ettei Irak kehitä salaa joukkotuhoaseita. Valkoisen talon turvallisuusneuvonantaja Samuel Berger oli tänään Pariisissa taivuttelemassa Britannian ja Ranskan hallituksia toimiin, joilla Irak pakotettaisiin noudattamaan YK:n turvallisuusneuvoston vuonna 1991 asettamia ehtoja.

Yhdysvaltain puolustusministeri William Cohen on puolestaan juuri päättänyt samanlaisen taivuttelumatkan arabimaihin. Bergerin, Cohenin ja muiden korkeiden amerikkalaisten virkamiesten odotetaan keskustelevan Yhdysvaltain seuraavista askeleista luultavasti maanantaina.

Yhdysvalloilla on Persianlahdella ja sen lähellä lentotukialus Eisenhower ja 20 muuta sota-alusta sekä 174 sotilaslentokonetta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.