Mainos

Yhdysvallat jatkaa Lähi-idän rauhanneuvotteluja

Yhdysvaltain hallinto käy neuvotteluja Lähi-idän vaihtoehtoisesta rauhansuunnitelmasta. Israel vastustaa kuitenkin yhä rauhansuunnitelmaa.

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell neuvottelee tänään Lähi-idän vaihtoehtoisesta rauhansuunnitelmasta.


Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell ja puolustusministeri Paul Wolfowitz tapaavat tänään vaihtoehtoisen Lähi-idän rauhansuunnitelman tekijöitä pääkaupungissa Washingtonissa.

Tapaaminen on suututtanut Israelin hallituksen, joka ei hyväksy palestiinalaisten ja Israelin oppositioiden laatimaa rauhansuunnitelmaa. Palestiinalaiset ovat olleet sen sijaan varovaisen myöntyväisiä suunnitelmalle.

Myös Yhdysvaltain presidentti George Bush on antanut varovaisen tukensa epäviralliselle rauhansuunnitelmalle. Presidentti totesi kuitenkin eilen puolustavansa tiekartta-rauhansuunnitelmaa. Bush sanoi, että vaihtoehtoinen suunnitelma on hyödyllinen niin kauan, kun se noudattaa Yhdysvaltain periaatteita taistella väkivaltaa vastaan, taata Lähi-idän turvallisuus ja muodostaa demokraattinen Palestiinan valtio.

-Arvostamme rauhasta keskustelevia ihmisiä. Haluamme vain varmistaa, että ihmiset ymmärtävät rauhan vaatimukset, Bush sanoi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.