Mainos

Yhdysvallat jatkaa hyökkäystä Afganistaniin

Yhdysvallat on jatkanut iskuja Afganistaniin jo kolmatta yötä peräkkäin. Yhdysvallat iski aiemmin tänään ensimmäistä kertaa myös päiväsaikaan. Yhdysvallat sanoo pommittaneensa mm. Talebanien tutka- ja komentoasemia sekä terroristien leirejä. Talebanien mukaan iskuissa on kuollut tai loukkantunut 35 siviiliä. Kabulissa hyökkäys surmasi mm. neljä YK:n työntekijää.

Yhdysvaltojen ohjukset ja sotilaskoneet ovat lähteneet kohti Afganistania sekä lähivesiltä että tukikohdista hyvinkin kaukaa.

- Hävittäjäkoneet lähteneet todennäköisesti arabianmereltä tukialuksien kannelta tai omanista persianlahdelta mutta etupäässä tukialuksilta, sanoo eversti Heikki Hult maanpuolustuskorkeakoulusta MTV3:n uutisten haastattelussa.

Raskaita pommikoneita eri puolilta

Raskaita pommikoneita on lähtenyt Diego Garcian tukikohta-saarelta Intian valtamereltä, koneita osallistuu iskuihin myös Turkista, Britanniasta ja Yhdysvalloista käsin.

- Etupäässä pommitukset on kohdistettu tärkeisiin kaupunkeihin, kuten Herat, Kandahar, Kabul, lähellä Pakistanin rajaa missä sijainneet Talebanien ja nimenomaan terroristien tukikohdat sijainneet, Hult arvioi.

Kandaharissa risteilyohjus tuhosi talebanien johtajan mulla Omarin kotitalo, joka Yhdysvaltojen mukaan toimi komentokeskuksena.

Yhdysvallat vakuuttaa iskevänsä vain sotilaskohteisiin, mutta siviilejä on saanut surmansa. YK:n neljä miinanraivaukseen erikoistunutta siviiliä kuoli, kun ohjus tuhosi heidän toimistonsa.

- He työskentelivät YK:n alaisuudessa. Toimisto sijaitsi Yakatootin kylässä kolme kilometriä Kabulista. Neljä toimiston henkilöä sai surmansa, sanoi YK:n tiedottaja Stephanie Bunker.

Taleban: Kuolleita ja haavoittuneita 35

Talebanien mukaan Yhdysvaltain ja Britannian iskuissa on kuollut tai haavoittunut 35 ihmistä.

- Yhdysvaltojen ilmaiskut ovat saaneet aikaan kymmeniä marttyyrejä, sanoi Talebanin Pakistanin lähettiläs Abdul Salam Zaeef.

Talebaneja tai järjestön suojeluksessa olevaa terroristijohtoa ei ole tietojen mukaan kuollut pommituksissa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 09.10.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.