Mainos

Yhdysvallat jatkaa Etelä-Irakin pommitusta

Silminnäkijöiden mukaan Basran kaupungissa on tapahtunut voimakkaita räjähdyksiä, kertoo Reuters. Yhdysvallat jatkaa Etelä-Irakin pommittamista.

Yhdysvaltain joukot ovat jatkaneet Etelä-Irakin moukaroimista. Uutistoimisto Reuters kertoo silminnäkijähavainnoista, joiden mukaan Basran kaupungissa on tapahtunut voimakkaita räjähdyksiä.

Ilmavoimat ovat jo aikaisemmin tänään jatkaneet ilmaiskuja Etelä-Irakissa. Amerikkalaistietojen mukaan iskut olivat samanlaisia kuin eilen, jolloin hyökkäysten kerrottiin kohdistuneen Irakin ilmatorjuntaan. Yhdysvaltain sotakoneet ampuivat irakilaiskohteisiin muun muassa ohjuksia.

Sotilaslähteiden mukaan Irakin pohjois- ja eteläosia ei pidetä enää teoriassa lentokieltoalueina, koska sota on alkanut.

Yhdysvaltain maajoukot valmiuteen Kuwaitissa


Yhdysvallat on ilmoittanut valmistelevansa maajoukkojen hyökkäystä.

Pohjois-Kuwaitissa olevat maajoukkojen sotilaat saivat tänään määräyksen pukeutua suojapukuihin ja olla taisteluvalmiudessa kello 18.30 mennessä Suomen aikaa, uutistoimisto Reuters kertoi armeijalähteisiin viitaten.

Lähellä Irakin rajaa olevat yksiköt on asetettu MOP1-hälytystilaan, mikä yleensä tarkoittaa lähtöä taisteluun.

Suojapukujen käyttö liittyy myös siihen, kun Yhdysvaltain armeija ilmoitti aiemmin päivällä, että Irakin "isku kemiallisin tai biologisin asein" on väistämätön.

Aamuisten iskujen kohteena Irakin johto


Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld vahvisti tänään,että ensimmäinen Irakiin suunnattu isku tehtiin Irakin sotilasjohtajia ja Saddam Husseinia vastaan.

Puolustusministeriö Pentagon ei ole kuitenkaan vielä varma iskun onnistumisesta ja tuhojen laajuudesta.

Tiedotustilaisuudessaan Rumsfeld lupasi iskuille jatkoa. - Se oli ensimmäinen, eikä se todennäköisesti jää viimeiseksi.

Rumsfeld teki samalla selväksi, että varsinainen ilmahyökkäys on tulossa pikapuoliin.

Rumsfeldin mukaan Yhdysvalloilla on todisteita siitä, että Irak on sytyttänyt tuleen kolme, neljä öljylähdettä Irakin eteläosassa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.