Mainos

Krimin aikaraja umpeutui ongelmitta - USA:n ja Venäjän yhteistyö jäihin

Tilanne Ukrainan Krimillä on rauhallinen, kun väitetty takaraja Venäjän sotatoimille on umpeutunut. Paikalla olevien suomalaistoimittajien Twitter-viestien mukaan Venäjän hyökkäyksestä ei näy merkkejä. 

Uutistoimisto Interfax kertoi eilen, että Venäjän laivasto olisi asettanut Ukrainan Krimin-joukkojen antautumiselle aikarajan. Sen ylittäminen olisi johtanut Venäjän hyökkäykseen. 

Takarajan väitettiin olevan aamuviideltä tänään Suomen ja Ukrainan aikaa. Venäjän Mustanmeren laivasto kuitenkin kiisti väitteen hölynpölynä.  

 Yhdysvallat jäädyttää sotilaallisen yhteistyön Venäjän kanssa

Yhdysvallat jäädyttää sotilaallisen yhteistyön Venäjän kanssa. Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin tiedotteen mukaan syynä ovat Venäjän toimet Ukrainassa. 

Pentagonin mukaan tämä tarkoittaa yhteisiä sotaharjoituksia, kahdenvälisiä neuvotteluja, satamavierailuja ja konferenssien suunnittelua. 

Pentagonin edustaja kontra-amiraali John Kirby sanoo, että Yhdysvallat kehottaa Venäjää palauttamaan sotilaansa Krimillä takaisin tukikohtiinsa. 

Yhdysvallat ja Venäjä ovat järjestäneet vuosittain kymmeniä yhteisiä armeijan toimintaan liittyviä tapahtumia. Tarkoitus on ollut parantaa maiden välejä ja välttää väärinymmärryksiä.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.