Mainos

Yhdysvallat ja Venäjä neuvotteluun ydinaseista

Yhdysvallat ja Venäjä keskustelevat ensi kuussa START-3-sopimuksesta, joka leikkaisi maiden ydinasearsenaalia entisestään, kerrotaan Venäjän ulkoministeriöstä.

-Venäjä ja Yhdysvallat ovat sopineet START-3-sopimukseen ja torjuntaohjuksiin liittyvien neuvottelujen pitämisestä Moskovassa 17.-19. elokuuta sanoi ulkoministeriön tiedottaja.

Osapuolet ovat jo solmineet START-2-ydinkärkisopimuksen, jonka mukaan Yhdysvallat ja Venäjä leikkaavat ydinarsenaaliaan 3500 ydinkärkeen vuoteen 2003 mennessä. START-3:n tarkoitus on jatkaa leikkauksia. Hanke on kuitenkin viivästynyt sen jälkeen, kun Venäjän kommunistien hallitsema duuma kieltäytyi ratifioimasta START-2:ta.

Yhdysvaltojen mukaan sopimus on hyväksyttävä ennen kuin uusista sopimuksista voidaan neuvotella. Venäjän ja Yhdysvaltojen on määrä keskustella myös vuoden 1972 torjuntaohjusten rajoittamissopimuksesta eli ns. ABM-sopimuksesta.
Maat ovat jo neuvotelleet joistakin muutoksista sopimukseen, mutta Yhdysvallat haluaa muuttaa sopimusta edelleen voidakseen rakentaa ohjustentorjuntajärjestelmän esimerkiksi Pohjois-Koreaa vastaan.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.