Mainos

Yhdysvallat ja Pohjois-Korea neuvottelivat New Yorkissa

Neuvotteluilla tähdätään Pohjois-Korean ydinohjelman lopettamiseen.

Yhdysvallat ja Pohjois-Korea jatkoivat tänään New Yorkissa neuvotteluja maiden suhteiden normalisoinnista. Neuvottelut ovat osa sopimusta, joka tähtää Pohjois-Korean ydinohjelman jäädyttämiseen.

Pohjois-Korea lupautui helmikuussa kuuden maan neuvotteluissa sulkemaan tärkeimmän ydinlaitoksensa vastineeksi energia-avusta. Sopimuksen mukaan Pohjois-Korean on myös annettava selvitys ydinohjelmastaan.

Yhdysvaltoja edusti toista päivää jatkuneissa neuvotteluissa apulaisulkoministeri Christopher Hill ja Pohjois-Koreaa sen ydinohjelman pääneuvottelija Kim Kye Gwan. Neuvotteluja käydään nyt korkeimmalla tasolla maiden välillä sitten vuoden 2000.

Yhdysvaltain apulaisulkoministeri John Negroponte sanoi tänään vierailulla Etelä-Koreassa olevansa varma siitä, että Pohjois-Korealla oli salainen uraanin rikastamiseen tähtäävä ohjelma. Hän ei kuitenkaan täsmentänyt, onko ohjelma edelleen olemassa.

Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset perääntyivät hieman viime viikolla aiemmasta kannastaan myöntäen, ettei Pohjois-Korean edistymisestä uraaninrikastusohjelmassa ole ollut täyttä varmuutta. Pohjois-Korea teki ensimmäisen ydinkokeensa viime syksynä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.