Mainos

Yhdysvallat ja Kiina sopuun lähetystöpommituksesta

Kiina ja Yhdysvallat ovat päässeet sopimukseen korvauksista, joita Yhdysvallat joutuu maksamaan Kiinan Jugoslavian-suurlähetystön toukokuisesta pommittamisesta, kertoo Kiinan uutistoimisto Xinhua.

Kiinan pommitettu lähetystö Belgradissa

Sopimuksen mukaan Yhdysvallat maksaa pommituksen kompensaationa Kiinalle 28 miljoonaa dollaria eli noin 165 miljoonaa markkaa. Nyt sovittu korvaussumma kattaa aineelliset vahingot. Yhdysvallat myöntyi jo heinäkuussa maksamaan 4,5 miljoonaa dollaria eli noin 26 miljoonaa markkaa korvauksena pommituksen aiheuttamista henkilövahingoista.

Yhdysvaltojen ja Kiinan edustajat aloittavat viidennen tapaukseen liittyvän neuvottelukierroksen Beijingissä tänään . Neuvotteluissa on esillä myös Kiinassa pommituksen seurauksena puhjenneiden amerikkalaisvastaisten mellakoiden Yhdysvalloille aiheuttamien vahinkojen kompensointi.

Kiinan Belgradin-suurlähetystön pommituksessa toukokuun 7. päivänä kuoli kolme ja haavoittui 20 kiinalaista. Yhdysvallat on syyttänyt tapahtuneesta vanhentuneita karttoja. Kiinalle selitys ei ole kuitenkaan kelvannut.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.