Mainos

Yhdysvallat ja Japani tukemaan jeniä

Yhdysvallat ja Japani sopivat tänään yhteisistä toimista Japanin valuutan jenin tukemiseksi, kertoi pääministeri Ryutaro Hashimoto. Asiasta sovittiin Hashimoton ja presidentti Bill Clintonin välisessä puhelinkeskustelussa.

Hashimoton mukaan molemmat johtajat olivat yhtä mieltä siitä, että on maiden edun mukaista tehdä yhteistyötä jenin vahvistamiseksi ja markkinoiden vakiinnuttamiseksi.

Presidentti Clinton kertoi olevansa tyytyväinen Japanin viimeaikaisiin pyrkimyksiin elvyttää maan taloutta. Hän lupasi Yhdysvaltain tuen näille pyrkimyksille. Japani on täysin tietoinen siitä, että sen tulee kyetä nostamaan taloutensa nykyisestä ahdingosta, maan hallitus ilmoitti aiemmin keskiviikkona. Huoli Japanin talouden tilasta on ollut selvästi lisääntymässä eri puolilla maailmaa viime päivinä.

-Japanin hallitus on täysin tietoinen niistä odotuksista, joita Yhdysvalloilla ja muilla valtioilla on taloutemme suhteen, hallituksen edustaja Kanezo Muraoka sanoi. Japanin parlamentti hyväksyi tänään lisäbudjetin, jolla on määrä rahoittaa suunniteltu 16,6 biljoonan jenin (noin 700 miljardin markan) elvytyspaketti. Paketti sisältää muun muassa tuloverojen leikkauksia.

Japanin taloustilanteesta yhä huolestuneempi Yhdysvallat ilmoitti eilen, että se on aikeissa lähettää Japaniin apulaisvaltiovarainministeri Larry Summersin keskustelemaan Japanin kriisistä. Summers vierailee Japanissa todennäköisesti huomenna.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.