Mainos

Yhdysvallat ja EU sopuun jalkaraudoista

EU on hyväksynyt amerikkalaisten tiedonannon siitä, että turkiseläinten pyynti jalkaraudoin kielletään kuuden vuoden siirtymäkauden jälkeen. Samalla päättyi uhka kauppakiistasta, joka olisi pysäyttänyt amerikkalaisten turkisten tuonnin Eurooppaan. Yhdysvaltain tulee päätöksen mukaan kieltää ansapyynti teräksisillä jalkaraudoilla, koska se aiheuttaa turkiseläimille kohtuutonta kärsimystä. Kärppien ja piisamien ansapyynti lopetetaan jo neljän vuoden kuluessa.

EU:n komission puhemies tervehti päätöstä tänään ilolla, vaikka Yhdysvallat saakin nyt pidemmän siirtymäkauden kuin Venäjä ja Kanada. Venäläiset ja kanadalaiset ovat luvanneet luopua ansapyynnistä viiden vuoden kuluessa.

Yhdysvalloista tuodaan turkiksia EU-maihin noin 100 miljoonan markan arvosta vuosittain. Mikäli EU olisi jatkanut edelleen tuonnin rajoittamista, Yhdysvallat olisi todennäköisesti haastanut sen maailmankauppajärjestön WTO:n kuultavaksi Geneveen. EU:n komission oikeusosasto kehotti jäsenmaita hyväksymään amerikkalaisten ilmoituksen, koska oli epäselvää, olisiko tuontikielto ollut yhdenmukainen vapaata maailmankauppaa koskevien säännösten kanssa.

Sekä EU että Yhdysvallat olivat tarkkoja siitä, että kiista jalkaraudoista saataisiin sovittua ennen loppuviikolla järjestettävää Euroopan ja Yhdysvaltain huippukokousta Washingtonissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.